bosch indego connectTidigare i år lanserade Husqvarna sitt tillbehör Automower Connect som gör det möjligt att styra och övervaka deras större modeller robotgräsklipparen på distans och nu är det Bosch som har en liknande lösning.

Bosch Indego Connect kopplar kostnadsfritt upp sig via GSM-nätet mot en server hos Bosch och ger sedan ägaren möjlighet att via en app i mobilen styra och övervaka robotgräsklipparen. Ägaren kommer bl a att kunna starta och avsluta klippning, ändra schemalagda klipptider, få notiser om något fel inträffat mm. Robotgräsklipparen laddar även ner programuppdateringar denna väg utan att ägaren behöver göra något.

Naturligtvis kan Bosch dra fördelar av detta; de får tillgång till en massa data hur klipparen uppför sig och kan skicka ut buggfixar så att robotgräsklipparna fungerar allt bättre. De kan även avläsa drifttider och om de vill påminna när det är dags för service.

Bosch Indego klipper i parallella linjer, ungerfär som vid ”manuell” gräsklippning, med ett system som de kallar Logicut vilket enligt Bosch ska öka effektiviteten för robotgräsklipparen då den efter laddning fortsätter att klipper där den senast slutade.

Bosch avser under året komma med fler modeller på den svenska marknaden, i dagsläget finns två; Indego 1000 och Indego 1300.

Läs mer om Bosch Indego