husqvarna automower 450x robotgräsklippare

I korthet innebär det att

* 450X är ny och den mest avancerade robotgräsklipparen.

* 105, 420 och 430X är nya modellbeteckningar för 305, 320 respektive 330X.

Den största förändringen för de som följt Husqvarnas robotgräsklippare är att tänka nytt vad gäller modellbeteckningarna. Tidigare betecknade t ex 220 och 320 att det var andra respektive tredje generationens robotgräsklippare från Husqvarna. Nu kommer Husqvarna att beteckna sina robotgräsklippare enligt samma princip som motorsågar, åkgräsklippare, snöslungor mm där 100-serien anger enklare modeller och sedan ökar modellbeteckningen ju kraftfullare verktyget är.

En annan förändring är att det inte ingår något installationspaket längre med de nya robotgräsklipparna från Husqvarna, något märkligt då detta är nödvändigt för att roboten ska fungera. Det kommer att finnas tre olika installationspaket där det skiljer på längden begränsningskabel, antal märlor att sätta fast kabeln i jorden samt antal anslutningskontakter och skarvdon.

Husqvarna Automower kommer under 2016 att finnas i sex modeller:
Automower 450X är ny och den mest avancerade robotgräsklipparen. Den har kapacitet för att klippa 5000 m2 och dessutom ingår Automower Connect som standard. Automower Connect gör det möjligt att styra och övervaka robotklipparen på distans med en app i din smartphone. Robotgräsklipparen är dessutom utrustad med ultraljudssensorer som gör att klipparen saktar in då den närmar sig ett hinder. Modell 450X har också möjlighet att koppla in upp till tre guidekablar som gör det möjligt att effektiv styra ut klipparen till olika startpunkter samt ”fånga in” robotgräsklipparen då den behöver laddas. Precis som ”lillebror” 430X har den GPS-stödd navigering.

Automower 420 och 430X är nya beteckningar för de som tidigare hette 320 och 330X. I övrigt verkar det vara samma robotgräsklippare sånär som på att Husqvarna anger något kortare laddningstid för de ”nya” robotgräsklipparna, 55 resp 65 minuter, och längre respektive kortare(!) klipptid/laddning (105 resp 135 minuter).

Automower 310 och 315 är som tidigare.

Automower 105 verkar vara en hybrid av de som tidigare hette 305 och 308 och som nu utgått.

 

LÄS MER om Husqvarna Automowers modeller