Nyheter Husqvarna Automower® årsmodell 2018

//Nyheter Husqvarna Automower® årsmodell 2018

Nyheter Husqvarna Automower® årsmodell 2018

Husqvarna vässar sina modeller av Automower ytterligare under 2018. En av nyheterna är att alla modeller utom 105 är klara för fjärrstyrning redan när de lämnar fabriken, antingen via Automower®Connect@HOME eller Automower®Connect. Men vad är skillnaden?

Automower®Connect@HOME innebär att man kan fjärrstyra klipparen så långt som Bluetooth når (ca 10 m) medans den ”rena” Automower®Connect fjärrstyr via mobildatanätet och då kan styra robotklipparen från hela världen. Automower®Connect möjliggör även GPS-spårning av klipparen om den blir stulen. För 310/315/420 är Automower®Connect@HOME standard från fabrik men man kan välja till Automower®Connect. För premiummodellerna (X-serien) 315X/430X/450X ingår Automower®Connect redan från början liksom LED-belysning.

Nytt är även att det sker en automatisk kontroll av balansen i knivtallriken för 3- och 4-serien. Obalans uppstår om man monterat dubbla knivar på samma skruv eller det mycket ovanliga inträffar att en kniv gått sönder.

Modellerna i 4-serien har hjulmotorer med en 2-stegs växellåda vilket innebär att de ska röra sig ännu tystare när de klipper. Detta kallar Husqvarna ”Ultra-silent drive”.

Vi noterar även att modellen 420 numera har dubbla guidekablar vilket är mycket användbart om man vill ha laddstationen i mitten av klippområdet. Har man endast en guidekabel måste man ställa laddstationen i ena änden av U:et och sedan dra den enda guidekabeln genom hela området.

Nytt är även två modeller i 500-serien (520 och 550) och som första siffran (5:an) anger är målgruppen de som jobbar med professionell gräsyteskötsel. Robotgräsklipparna är utrustade med Husqvarna Fleet Services™ vilket innebär att klipparna skickar data till ett molnbaserat system där det sedan är möjligt att utvärdera resursanvändningen samt få besked om när service fordras.

By |2019-01-13T20:32:25+00:00mars 8th, 2018|Robotgräsklippare|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Ok