Robomow RX – robotgräsklippare för de små gräsmattorna

//Robomow RX – robotgräsklippare för de små gräsmattorna

Robomow RX – robotgräsklippare för de små gräsmattorna

robomow rx robotgräsklippareUnder 2017 lanserar Robomow en ny serie robotgräsklippare avsedda för gräsmattorna upp till 250 m2. RX-serien består av tre olika modeller med RX12u som minsting för gräsmattor upp till 150 m2. Den runda designen av skalet påminner om Husqvarnas minsta modell Automower 105.

Robomow har valt att robotgräsklipparna i den nya serien ska vara lätta att använda och därför endast två knappar, en knapp för att slå på och av klipparen och en lite större för att kunna stoppa klipparen.

För RX20u och RX20 Pro kan man schemalägga klipptiderna via en app i smartphonen, RX12u startas manuellt varje gång man vill att den ska klippa gräset.

Samtliga klippare från Robomow kräver en begränsningsslinga som läggs ut för att klipparen ska veta var den ska klippa.

De nya robotgräsklipparna i RX-serien har precis som övriga modeller från Robomow en lång fast kniv där Husqvarna i stället valt små rakbladsliknande knivar på en knivtallrik, detta är förklaring till att ljudnivån för Robomow är något högre än Husqvarna Automower. En annan skillnad är att Robomow valt blybatterier som tar 16-20 timmar att ladda fullt för att sedan kunna klippa i 1,5-2 timmar. Detta betyder i princip att de små robotgräsklipparna från Robomow klipper en gång varje dygn.

Läs om fler modeller från Robomow

By |2018-11-04T10:44:30+00:00mars 18th, 2017|Robotgräsklippare|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Ok